ZASTOSOWANIE DZIKIEJ RÓŻY
EKO POLECAM SPIŻARNIA/ PIWNICA

NALEWKA Z DZIKIEJ RÓŻY

SKŁADNIKI

  • 1 kg owocu dzikiej róży
  • 1 litr spirytusu
  • 1 kg cukru
  • 1/2 litra miodu
  • 1/2 litra wódki/ rum

PRZYGOTOWANIE NALEWKI Z DZIKIEJ RÓŻY

  • owoc dzikiej róży wypłukać
  • zamrozić w zamrażarce na 24h
  • po wymrożeniu włożyć do dużego słoja
  • zasypać cukrem
  • zalać spirytusem
  • zakręcić słoik i dobrze wymieszać

Codziennie zawartość słoika wstrząsać. Po 3 miesiącach odcedzić przez sito. Pozostałe owoce wydusić przez gazę, przelać do czystego słoja, dodać wódkę i miód, mieszać codziennie.

NALEWKA GOTOWA DO SPOŻYCIA PO OK. 4 MIESIĄCACH

PRZEPIS NA NALEWKĘ Z DZIKIEJ RÓŻY

OSTATNIE WPISY

PODOBNE WPISY

OBSERWUJ MNIE I POLUB:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

https://www.instagram.com/praktycznie_perfekcyjna/