DOMOWA GRANOLA
Kucharzy NA SŁODKO POLECAM ŚNIADANIE

GRANOLA DOMOWA- CHRUPIĄCA NA PATELNI

SKŁADNIKI

  • 1 szklanka płatków owsianych górskich
  • 1/2 szklanki orzechów
  • 1/2 szklanki migdałów
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka ekstraktu z wanilii
  • DODATKI do wyboru wg upodobań: cynamon, suszone owoce, pestki słonecznika, sezam, siemię lniane

PRZYGOTOWANIE

  • zblenduj migdały, orzechy
  • na rozgrzanej patelni rozpuść masło i miód
  • dodaj wszystkie składniki
  • dokładnie mieszaj, aby granola się nie przypaliła
  • po ok. 10 min. zdejmij z ognia
  • po wystudzeniu przełóż do pojemnika
  • przechowuj w suchym miejscu, nie wiem jak długo utrzymuje termin ważności, ponieważ u mnie szybko zostaje zjedzona, do 1,5 tyg. powinna utrzymać świeżość

PS.Namawiam do przyrządzania swojej granoli. Szybko, smacznie, pożywnie!

OSTATNIE WPISY

PODOBNE WPISY

Polub i udostępnij
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

    1. Szczerze polecam !!!. Jest szybka w wykonaniu i chrupiącą, a to chyba każdy z nas lubi.
      Poza tym mi doskonale zastąpiła granolę kupną, która ma nieciekawy skład.

  1. Ciekawy pomysł ! Jeszcze nie próbowałam śniadania w takim wykonaniu, ale przyznaję, że owsianka u mnie króluje pod różną postacią! Czasem z jogurte w towarzystwie borówek, orzechów nasion chia, jagód goi, innym razem na mleku z bananem, jabłkiem, cynamonem i gorzką czekoladą – za każdym razem zachwyca. Do tego uwielbiam serwować sobie śniadanie na ładnej deseczce, uważam że ładnie i estetycznie podane posiłki lepiej smakują 😀

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *