JAK ZROBIĆ ZAKWAS NA CHLEB
EKO Kucharzy SPIŻARNIA/ PIWNICA

ZAKWAS NA CHLEB

PRZEPIS NA ZAKWAS

DZIEŃ 1

  • woda przegotowana 1 szklanka
  • mąka żytnia pełnoziarnista 1 szklanka
  • naczynie 5 l
  • temperatura wody pokojowa
    Produkty łączymy (konsystencja ciasta jak na naleśniki), odstawiamy na 24 godz. Zakwas przykrywamy serwetką.

DZIEŃ 2

  • dolewamy 1/2 szklanki wody przegotowanej
  • dosypujemy 1/2 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej(dokładnie mieszamy)
  • odstawiamy na 12 godz., czynność powtarzamy przez 4 dni
JAK ZROBIĆ ZAKWAS
JAK ZROBIĆ ZAKWAS

OSTATNIE WPISY

PODOBNE WPISY

Polub i udostępnij
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *